EN | MK | ES | IT | RO | SR

Vesti

Održan Završni sastanak partnera na projektu WIDE

Konzorcijum se 15. novembra 2023. Godine, pridružio četvrtom i poslednjem Transnacionalnom sastanku projekta WIDE, koji je održan virtuelno.

WIDE – Integracija žena kroz digitalno preduzetništvo – je projekat koji sufinansira Evropska komisija kroz program Erazmus Plus. Inicijativa, koja se zvanično završava u decembru 2023. godine, uspešno je postigla svoj cilj opremanjem žena alatima potrebnim za napredovanje u digitalnom dobu. Partneri su uspeli da proizvedu efikasne resurse za obuku, uključujući one veštine i kompetencije neophodne ne samo za povećanje zapošljivosti, već i za “otvaranje vrata” onlajn preduzetništvu.

Projekat WIDE je dobio pozitivne povratne informacije od žena i pružalaca obuke koji su se pridružili sesijama testiranja i validacije koje su partneri sprovodili prethodnih meseci, kako bi testirali kvalitet i relevantnost WIDE kompleta alata za obuku.

Multiplikatorski događaji su organizovani u različitim partnerskim zemljama. Ove inicijative su okupile ključne zainteresovane strane, uključujući kreatore politike, edukatore i lidere zajednice i pomogle partnerima da obezbede dugotrajan uticaj na rezultate projekta.

Završni sastanak predstavljao je priliku da se podele rezultati svake nacionalne sesije za testiranje I validaciju i multiplikatorskih događaja. U ovoj fazi projekta, sastanak je takođe bio relevantan za koordinaciju završnih administrativnih i finansijskih zadataka.

Doprinos partnera sastanku je pokazao da se projekat WIDE ponosi i uspešnim upravljanjem svim transverzalnim aktivnostima, kao što su širenje, osiguranje kvaliteta i celokupno upravljanje projektom. Od početka do kraja, WIDE je pokazao pažljivo planiranje, efikasno izvršenje i efektivnu koordinaciju.

 

Za više informacija o projektu WIDE, pogledajte:

WIDE Website: https://wideproject.eu/index.php

WIDE Facebook Page: https://www.facebook.com/profile.php?id=100078760990250