EN | MK | ES | IT | RO | SR

Vesti

Medjunarodni projekat Integracija žena kroz digitalno preduzetništvo (WIDE) je predstavljen na Radionici za eksploataciju rezultata, u Kragujevcu (Srbija) 25.10.2023. godine.

Radionica za eksploataciju rezultata sa projekta Integracija žena kroz digitalno preduzetništvo (WIDE) je organizovana 25.10.2023. godine u Srbiji sa ciljem da se krajnjim korisnicima i svim  zainteresovanim stranama predstave konkretni rezultati i ispromoviše njihova primenjivost.

Na radionici predstavljeni su: onlajn WIDE obuka i alati (u okviru rezultata 3), zatim Platforma kao Otvoreni resursa za učenje (rezultat 1) i Priručnik za ruralni preduzetnički ekosistem (rezultat 2).

Dogadjaju je prisustvovalo 20 učesnika medju kojima je bilo: žena preduzetnica iz ruralnih oblasti Centralne Srbije, predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, lokalnih samouprava, srednjih stručnih škola, udruženja žena i medija.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja je bila domaćin dogadjaja, a u program radionice su se uključili i predstavnici partnerskih organizacija iz Španije i Severne Makedonije, koji su sa prisutnima podelili iskustva u saradnji na projektu.

Projekat se finansira iz sredstava Erazmus plus Programa preko TEMPUS kancelarije u Srbiji.

https://wideproject.eu/index.php

www.redasp.rs