EN | MK | ES | IT | RO | SR

Vesti

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja pridružila se 2. sastanku partnera na transnacionalnom projektu WIDE

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja učestvovala je na 2. sastanku partnera na transnacionalnom projektu WIDE, održanom 27. juna 2022. godine u Peskari (IT), čiji je domaćin bio italijanski partner IDP European Consultants.

WIDE – Integracija žena kroz digitalno preduzetništvo – je projekat koji sufinansira Evropska komisija. Cilj mu je da podstakne žene koje žive u ruralnim područjima da započnu sopstveni biznis.

Sastanak partnera je bio koristan za praćenje implementacije planiranih aktivnosti projekta i za diskusiju o do sada sprovedenim sekundarnim istraživanjima koja će uskoro biti dostupna onlajn na WIDE platformi.

Najvažnije pitanje na koje su partneri pokušali da odgovore tokom sastanka, a polazeći od informacija i podataka do kojih se došlo tokom izrade Rezultata 2 – Priručnika za ruralni preduzetnički ekosistem, bilo je koje su najbolje teme obuke koje treba razviti u Rezultatu 3 - Razvoj i validacija WIDE rešenja za obuke. Najbolje teme nakon sekundarnog istraživanja koje su se identifikovale, su:

1. Žensko preduzetništvo
2. Pristup finansijama
3. Ekonomija deljenja
4. Digitalno preduzetništvo u ruralnom okruženju

Rad na razvoju WIDE rešenja za navedene obuke, formalno će početi u avgustu 2022. godine, dok će u međuvremenu svi partneri biti stalno angažovani na aktivnostima širenja rezultata projekta.
                                                  

Za više informacija o WIDE projektu, pogledajte:

WIDE Website: https://wideproject.eu/

WIDE Facebook Page: https://www.facebook.com/WIDE-Project-104517608840761

email: officekg@redasp.rs